Telefoonnummer 0481-422101

Ovac

Ovac staat voor Orthopedische Voorzieningen Aan Confectieschoenen. Dit houdt in dat u zelf een paar schoenen koopt die wij kunnen aanpassen, zodat u minder last heeft van uw klacht.

Meten

Naar aanleiding van het recept van de arts en uw hulpvraag gaat de schoentechnicus eerst een uitgebreid onderzoek bij u doen. Zo wordt uw voetvorm beoordeeld, maar ook naar uw lichaamshouding en looppatroon wordt gekeken. Uw klachten staan centraal en aan de hand daarvan wordt er een schoenrecept opgesteld. Uw voeten worden op verschillende manieren nauwkeurig opgemeten. Dit kan door middel van een blauwdruk en een schuimafdruk

De schoen

Met behulp van deze gegevens word er een voorziening aan uw schoen gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld een afwikkelbalk of een hakaanpassing zijn. Meestal is er een combinatie met een steunzool nodig. Om tot een juiste schoenkeuze te komen kunt u overleggen met de schoentechnicus. Leemreise voetzorg heeft bij de samenstelling van hun assortiment uiteraard rekening gehouden met de mogelijkheden van de schoenen voor aanpassingen zodat we u een gevarieerde keuze kunnen aanbieden. De productie van de ovac kost ongeveer 1 week tijd.

Controle

6 weken na het afleveren van de schoenen komt u op controle bij de schoentechnicus. Dan word er gekeken hoe u de schoenen gebruikt, maar wat nog belangrijker is, u kunt vertellen wat uw indruk is. Naar aanleiding van deze gegevens kunnen de schoenen nog worden bijgesteld.

Kosten

We hebben contracten met de zorgverzekeraars zodat uw kosten voor het grootste deel worden vergoed. Wij doen een offerte, samen met de verwijsbrief van uw behandelend specialist, naar de zorgverzekeraar. Deze beoordeelt de aanvraag en geeft wel of geen goedkeuring. Bij goedkeuring is het enige wat u moet betalen de verkoopprijs van de schoenen. De kosten van de aanpassingen en van de steunzolen worden geheel vergoed door de zorgverzekeraar.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.