Telefoonnummer 0481-422101

Semi-orthopedische schoenen

Semi orthopedisch schoeisel wordt ook wel sos of os-b genoemd. Het zijn in feite hele luxe confectie schoenen die zijn goedgekeurd voor de nvos. Deze schoenen voldoen aan een reeks criteria. Zo is de inhoud van de schoen vaak ruimer zodat er meer ruimte is voor voorzieningen in de schoen, is er een hoogwaardige kwaliteit leer gebruikt, hebben de zool en hak de juiste eigenschappen en zijn deze schoenen in lengte- en breedte maten te bestellen.

Meten

Naar aanleiding van het recept van de arts en uw hulpvraag gaat de schoentechnicus eerst een uitgebreid onderzoek bij u doen. Zo wordt uw voetvorm beoordeeld, maar ook naar uw lichaamshouding en looppatroon wordt gekeken. Uw klachten staan centraal en aan de hand daarvan wordt er een schoenrecept opgesteld. Uw voeten worden op verschillende manieren nauwkeurig opgemeten. Dit kan door middel van een blauwdruk, een schuimafdruk en eventueel een digitale voetafdruk.

De schoen

Met behulp van deze gegevens word er samen een schoenkeuze gemaakt. De schoen wordt daarna speciaal voor u besteld en iedere schoen heeft een individueel gemaakte inlay. De schoenen zullen ongeveer 3 weken later klaar zijn om te passen of om af te leveren.

Controle

6 weken na het afleveren van de schoenen komt u op controle bij de schoentechnicus. Dan word er gekeken hoe u de schoenen gebruikt, maar wat nog belangrijker is, u kunt vertelen wat uw indruk is. Naar aanleiding van deze gegevens kunnen de schoenen nog worden bijgesteld.

Vergoeding

Het grootste gedeelte van de kosten vergoedt uw zorgverzekeraar. Er geldt echter altijd een wettelijk verplichte eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage verschilt per jaar. Het actuele bedrag kunt u hier vinden . U rekent deze bijdrage bij levering met ons af. Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u bij sommige verzekeraars ook de eigen bijdrage(gedeeltelijk) vergoed krijgen. Deze informatie kunt u vinden in uw polisvoorwaarden.

Met vriendelijke groet,

Leemreise orthopedische schoentechniek.