Telefoonnummer 0481-422101

Innovatie

Innovatie
januari 26, 2017 Leemreise

 Innovatie.

Het gebruik van een 3d-scan bij het aanmeten van uw orthopedische schoenen bewijst maar weer dat wij meegaan met de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied. Met deze techniek lopen wij zelfs voorop in deze techniek. Wij werken hier nu ruim een jaar mee en de resultaten zijn erg naar tevredenheid van ons en de uiteindelijke gebruiker van de schoen.

In plaats van het traditionele gipsen kunnen wij in veel gevallen overgaan naar het digitaal 3d-scannen van de voeten. Dit geeft een betere pasvorm en werkt nauwkeuriger. Het is een duurzaam project van produceren. Er worden minder grondstoffen gebruikt en in plaats van Poly-Urethaan wordt er nu een leest van hout gemaakt. Gezonder voor de mensen, die er mee moeten werken, maar ook voor het milieu.

Nadat de anamnese is gemaakt en het behandelplan is opgesteld worden de voeten in de gewenste correctie gescand met een 3d-scan.

Vervolgens worden deze gegevens ingelezen in een speciaal ontwikkeld software programma. In deze software worden vervolgens, door de orthopedisch schoentechnicus zelf, de leesten ontworpen.

Op deze manier worden de leesten en dus de schoenen ook nog eens mooier.