Telefoonnummer 0481-422101

Kinderschoenen

Kinderschoenen
april 3, 2020 LeemAdmin

Waarom kinderschoenen in de winkel kopen en niet online?

Online shoppen is iets wat vrijwel iedereen tegenwoordig doet. Gemakkelijk vanuit je stoel de leukste dingen bestellen en het de volgende dag al in huis ontvangen. Lekker op je gemak shoppen. Klinkt prachtig nietwaar? Toch kent online shoppen ook een groot nadeel: elke schoen valt anders uit, en kinderen geven niet aan of een schoen goed zit of niet. Hieronder staan nog meer factoren waar je op moet letten bij het kopen van kinderschoenen.

Stevige of soepele schoenen? Weet u wat passend is voor uw kind?

Soepele kinderschoenen die minder steun bieden zijn niet per se slechter  voor de ontwikkeling van de voeten van je kind dan een degelijke leren schoen. Is je kind bezig met zijn eerste stapjes dan worden hele andere schoenen aangeraden dan wanneer je kind al zelfstandig loopt. Ook wanneer kinderen ouder worden verschilt het heel erg welke schoenen passend zijn. Sommige kinderen hebben smalle voeten, andere hebben brede voeten. Voor alle soorten en maten hebben wij de juiste pasvorm.

Heeft je kind een afwijkende voet, zoals een platvoet, klompvoetje of holvoet, of is hij/zij hypermobiel, dan is een speciale inlegzool soms een oplossing. In deze gevallen kun je voor advies terecht bij een van onze Orthopedische schoenspecialisten die wij in huis hebben. Wat is voor jouw kind nou de beste keuze? Wij informeren je en laten jou zien waarom wij bepaalde keuzes maken voor jouw kind.

Kinderschoenen moeten goed passen. Jouw kind kan dat zelf niet goed genoeg aangeven.

Kinderschoenen moeten ruim genoeg zijn voor de ontwikkeling van de voet. Je kind moet zijn tenen kunnen spreiden, buigen en bewegen. Wij controleren of je kind genoeg ruimte in zijn schoenen heeft, zodat je er zeker van kunt zijn dat u de juiste maat koopt.

Loopt een kind langere tijd op te kleine schoenen, dan kan dat de voeten vervormen. Het kind kan daardoor een verstoord looppatroon krijgen. Zelfs voetgewrichten kunnen vervormen door het dragen van te kleine schoenen. Een te ruime schoen is echter ook geen goed idee. Als een schoen niet aansluit, kan de voet gaan schuiven. De kans is dan groter dat een kind zich verzwikt of blaren loopt. Ook zijn beide gevallen slecht voor de afwikkeling van de voet.

Hoe weet u hoe belangrijk de zool van de schoen is voor uw kind?

Je kind moet zijn voetzool ongehinderd kunnen afwikkelen. Anders kan de voet niet goed buigen. Wordt een schoen te groot of te klein gekocht, kan dit fout gaan. De voet kan dan niet goed afwikkelen waardoor de voeten worden beperkt. Je kind kan daardoor pijn krijgen of een looppatroon ontwikkelen dat niet optimaal is.

Twee paar kinderschoenen per seizoen, het heeft een reden.

Leren kinderschoenen kunnen behoorlijk prijzig zijn. Het nadeel van kunststof kan zijn dat het niet ademt. Heeft je kind aanleg voor zweetvoeten, dan zijn schoenen van kustleer geen goed idee. Zeker niet in de zomer op een warme dag. De kans op huidbeschadigingen neemt toe in vochtige, warme schoenen. Bovendien gedijen micro-organismen zoals schimmels en bacteriën er prima in. Laat je kind daarom in elk geval afwisselend twee paar schoenen dragen. Een schoen heeft minstens één etmaal nodig om zijn vocht kwijt te raken.

Waarom schoenverzorgingsproducten?

Wanneer je schoenen in een schoenwinkel koopt, krijg je vaak de vraag of je speciale verzorgingsproducten wilt kopen. Daar is een reden voor. Als je schoenen op de juiste manier behandeld zullen ze extra lang meegaan. Wij adviseren je over het juiste product en onderhoudswijze.

Bovenstaande reden zijn volgens ons reden genoeg om te kiezen voor een fysieke schoenwinkel. Dus kom gerust langs en wij helpen je graag. Durf je op dit moment niet langs te komen tijdens onze openingstijden? Maak dan een afspraak voor private shopping. Bel 0481-422101.

Groetjes,
Team Leemreise.