Naar boven

Ovac (Orthopedische Voorzieningen Aan Confectieschoenen)

Ovac staat voor Orthopedische Voorzieningen Aan Confectieschoenen. Dit houdt in dat u zelf een paar schoenen koopt die wij kunnen aanpassen, zodat u minder last heeft van uw klacht.

Meten
Naar aanleiding van het recept van de arts en uw hulpvraag gaat de schoentechnicus eerst een uitgebreid onderzoek bij u doen. Zo wordt uw voetvorm beoordeeld, maar ook naar uw lichaamshouding en looppatroon wordt gekeken. Uw klachten staan centraal en aan de hand daarvan wordt er een schoenrecept opgesteld. Uw voeten worden op verschillende manieren nauwkeurig opgemeten. Dit kan door middel van een blauwdruk en een schuimafdruk.

De schoen
Met behulp van deze gegevens word er een voorziening aan uw schoen gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld een afwikkelbalk of een hakaanpassing zijn. Meestal is er een combinatie met een steunzool nodig. Om tot een juiste schoenkeuze te komen kunt u overleggen met de schoentechnicus. Leemreise voetzorg heeft bij de samenstelling van hun assortiment uiteraard rekening gehouden met de mogelijkheden van de schoenen voor aanpassingen zodat we u een gevarieerde keuze kunnen aanbieden. De productie van de ovac kost ongeveer 1 week tijd.

Aantrekken
Het lijkt kinderachtig maar het aantrekken en uittrekken van de schoen is erg belangrijk. Maak altijd de sluiting ver genoeg open om in of uit de schoen te stappen. Bij het aantrekken van de schoen gebruikt u een schoenlepel en zorgt u ervoor dat uw voet goed achter in de schoen zit. Trek vervolgens de sluiting stevig aan. Dit zorgt voor een betere pasvorm en de schoen blijft langer in model.

Inlopen
Vanaf het moment dat u de schoenen daadwerkelijk gaat dragen, adviseren wij een inloopperiode. Dit betekent dat u de schoenen de eerste weken iedere dag steeds wat langer aantrekt en er steeds wat verder mee gaat lopen. De schoenen zijn nog nieuw en moeten dus nog worden ingelopen. Bovendien moet u zelf ook wennen aan de nieuwe schoenen. Ook moet u uw voeten na het dragen van de schoenen controleren op drukplekken. Komt dezelfde drukplek vaker terug, dan moet u dit melden aan de schoentechnicus.

Controle
6 weken na het afleveren van de schoenen komt u op controle bij de schoentechnicus. Dan word er gekeken hoe u de schoenen gebruikt, maar wat nog belangrijker is, u kunt vertelen wat uw indruk is. Naar aanleiding van deze gegevens kunnen de schoenen nog worden bijgesteld.

Garantie
U hebt recht op drie maanden garantie op de pasvorm en zes maanden garantie op het materiaal en de technische kwaliteit van de schoen. Bij een onzorgvuldige behandeling of sterk afwijkend gebruik vervalt de garantie.

Onderhoud
Insmeren, borstelen en poetsen. Door regelmatig uw schoenen te poetsen voorkomt u dat het leer uitdroogt. Leersoorten als suède en nubuck verzorgt u optimaal met een speciale spray. Een ritssluiting blijft soepel door deze in te smeren met zeep of teflonspray. Transpiratie is een echte schoenvreter. Er zijn tal van manieren om uw zweetvoeten in te perken. Wissel regelmatig van schoenen, draag sokken van natuurlijke producten, trek iedere dag schone sokken aan en de voeten regelmatig afspoelen met koud water kan ook geen kwaad. Hiernaast zijn er nog antitranspiratiemiddelen te koop. Helpt dit alles niet, raadpleeg dan uw huisarts of dermatoloog. Laat uw schoenen nooit bij een verwarmingsapparaat versneld drogen.

Kosten
We hebben contracten met de zorgverzekeraars zodat uw kosten voor het grootste deel worden vergoed. Wij doen een aanvraag, samen met de verwijsbrief van uw behandelend arts, naar de zorgverzekeraar. Deze beoordeelt de aanvraag en geeft wel of geen goedkeuring. Bij goedkeuring is het enige wat u moet betalen de aanschafprijs van de schoen. 

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Afspraakformulier

Vul uw vraag/opmerking hieronder in, zodat wij u zo snel mogelijk kunnen helpen.
Maak uw afspraak