Naar boven

Semi-orthopedische schoenen

Semi orthopedisch schoeisel wordt ook wel sos of os-b genoemd. Het zijn in feite hele luxe confectie schoenen die zijn goedgekeurd voor de nvos. Deze schoenen voldoen aan een reeks criteria. Zo is de inhoud van de schoen vaak ruimer zodat er meer ruimte is voor voorzieningen in de schoen, is er een hoogwaardige kwaliteit leer gebruikt, hebben de zool en hak de juiste eigenschappen en zijn deze schoenen in lengte- en breedte maten te bestellen.

Meten
Naar aanleiding van het recept van de arts en uw hulpvraag gaat de schoentechnicus eerst een uitgebreid onderzoek bij u doen. Zo wordt uw voetvorm beoordeeld, maar ook naar uw lichaamshouding en looppatroon wordt gekeken. Uw klachten staan centraal en aan de hand daarvan wordt er een schoenrecept opgesteld. Uw voeten worden op verschillende manieren nauwkeurig opgemeten. Dit kan door middel van een blauwdruk, een schuimafdruk en eventueel een digitale voetafdruk.

De schoen
Met behulp van deze gegevens word er samen een schoenkeuze gemaakt. De schoen wordt daarna speciaal voor u besteld en iedere schoen heeft een individueel gemaakte inlay. De schoenen zullen ongeveer 3 weken later klaar zijn om te passen of om af te leveren.

Aantrekken
Het lijkt kinderachtig maar het aantrekken en uittrekken van de schoen is erg belangrijk. Maak altijd de sluiting ver genoeg open om in of uit de schoen te stappen. Bij het aantrekken van de schoen gebruikt u een schoenlepel en zorgt u ervoor dat uw voet goed achter in de schoen zit. Trek vervolgens de sluiting stevig aan. Dit zorgt voor een betere pasvorm en de schoen blijft langer in model.

Inlopen
Vanaf het moment dat u de schoenen daadwerkelijk gaat dragen, adviseren wij een inloopperiode. Dit betekent dat u de schoenen de eerste weken iedere dag steeds wat langer aantrekt en er steeds wat verder mee gaat lopen. De schoenen zijn nog nieuw en moeten dus nog worden ingelopen. Bovendien moet u zelf ook wennen aan de nieuwe schoenen. Ook moet u uw voeten na het dragen van de schoenen controleren op drukplekken. Komt dezelfde drukplek vaker terug, dan moet u dit melden aan de schoentechnicus.

Controle
6 weken na het afleveren van de schoenen komt u op controle bij de schoentechnicus. Dan word er gekeken hoe u de schoenen gebruikt, maar wat nog belangrijker is, u kunt vertelen wat uw indruk is. Naar aanleiding van deze gegevens kunnen de schoenen nog worden bijgesteld.

Garantie
U hebt recht op drie maanden garantie op de pasvorm en zes maanden garantie op het materiaal en de technische kwaliteit van de schoen. Bij een onzorgvuldige behandeling of sterk afwijkend gebruik vervalt de garantie.

Onderhoud
Insmeren, borstelen en poetsen. Door regelmatig uw schoenen te poetsen voorkomt u dat het leer uitdroogt. Leersoorten als suède en nubuck verzorgt u optimaal met een speciale spray. Een ritssluiting blijft soepel door deze in te smeren met zeep of teflonspray. Transpiratie is een echte schoenvreter. Er zijn tal van manieren om uw zweetvoeten in te perken. Wissel regelmatig van schoenen, draag sokken van natuurlijke producten, trek iedere dag schone sokken aan en de voeten regelmatig afspoelen met koud water kan ook geen kwaad. Hiernaast zijn er nog antitranspiratiemiddelen te koop. Helpt dit alles niet, raadpleeg dan uw huisarts of dermatoloog. Laat uw schoenen nooit bij een verwarmingsapparaat versneld drogen.

Kosten
We hebben contracten met de zorgverzekeraars zodat uw kosten voor het grootste deel worden vergoed. Wij doen een aanvraag, samen met de verwijsbrief van uw behandelend arts, naar de zorgverzekeraar. Deze beoordeelt de aanvraag en geeft wel of geen goedkeuring. Bij goedkeuring is het enige wat u moet betalen de eigen bijdrage. Deze wisselt ieder jaar en is hier terug te vinden. De eigen bijdrage betaalt u pas als de schoenen klaar zijn.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Leemreise orthopedische schoentechniek.